A weboldal személyre szabása és a legnagyobb többletérték biztosítása érdekében sütiket használunk. A sütik többek között a felhasználók viselkedésének elemzésére szolgálnak, hogy kideríthessük, miként javíthatnánk a weboldalunkon. A weboldal használatával Ön beleegyezését adja a fentiekhez. A további információkat megtalálja az adatvédelmi nyilatkozatunkban.SZÉP-kártya igénybevétele élelmiszerek vásárlására

PrintMailRate-it
Megjelenés: 2022.01.18. / Olvasási idő: kb. 1 perc

A 781/2021. (XII.24.) Kormányrendelet értelmében – fő szabály szerint – a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlájára jóváírt összegek a 2022. február 1. – 2022. május 31.-ig terjedő időszakban élelmiszer vásárlására is felhasználhatóak.

Figyelembe véve azonban, hogy az átjárhatóság lehetősége az alszámlák között 2022. év végéig meghosszabbításra került, így az érintett 4 hónapban bármely alszámlára befizetett összeg elkölthető lesz az élelmiszerboltokban. Ez nem csak azt is jelenti, hogy - időbeni utalások és a maximum keretek kihasználása esetén - a teljes 450.000 Ft keretösszeget élelmiszer vásárlására lehet fordítani, hanem azt is, hogy az előző évekből megmaradt, korábban fel nem használt összegek is felhasználhatóak lesznek erre a célra.

Egy példa segítségével bemutatjuk, hogy közel azonos vállalati teher mellett, és az éves SZÉP-Kártya keretösszeg maximális kihasználása esetében, mekkora nettó jövedelemnövekedés érhető el.


A bemutatott példa alapján:
  • kb. 576.000 Ft vállalati bérteher és 
  • SZÉP-kártya igénybevétele esetén a bérkifizetés helyett, a maximális kedvezményes adózású keretet kihasználva, éves szintre vetítve majdnem 111.000 Ft többlet nettó juttatás lenne elérhető, mely összeget a munkavállaló az aktuális kormányrendeletek értelmében akár élelmiszer vásárlásra is tudna fordítani a szóban forgó 4 hónapban.

Kapcsolat

Contact Person Picture

Dr. Roland Felkai

Diplom-Volkswirt, M.A. (London), Adószakértő

Ügyvezető és Partner

+36 1 8149 800

Üzenet küldése

Deutschland Weltweit Search Menu