A weboldal személyre szabása és a legnagyobb többletérték biztosítása érdekében sütiket használunk. A sütik többek között a felhasználók viselkedésének elemzésére szolgálnak, hogy kideríthessük, miként javíthatnánk a weboldalunkon. A weboldal használatával Ön beleegyezését adja a fentiekhez. A további információkat megtalálja az adatvédelmi nyilatkozatunkban.



Adóeljárás változásai

PrintMailRate-it

Megjelenés: 2021.12.20. / Olvasási idő: kb. 0,5 perc

Előzetes árképzési megállapodás 

2021. október 1-jétől az adópolitikáért felelős minisztérium hatáskörébe tartoznak a kapcsolt vállalkozások csoporton belüli üzleti viszonyaival kapcsolatos államközi megállapodások (előzetes árképzési megállapodás – Advance Pricing Agreements, „APA”).

Székhelyszolgáltatás

Kizárólag olyan szolgáltatók nyújthatnak székelyszolgáltatást, amelyek bejelentették a tevékenységüket az illetékes hivataloknál és felügyeleti szerveknél. 

Adótartozások halasztása ill. mérséklése

Azok a személyek, akik a COVID-19 járvány miatt hátrányos pénzügyi helyzetbe kerültek, 2021. december 31-éig kérelmezhetnek az adótartozásuk tekintetében kamatmentes fizetési halasztást vagy a tartozás mérséklését. A halasztás ill. a mérséklés maximális összege 5 millió Ft. A mérséklés csak egy adónemre kérhető és a kedvezmény nem összevonható, vagyis aki halasztást kér, nem kérhet mérséklést.

Önellenőrzési és késedelmi pótlék

Az önellenőrzési és késedelmi pótlék napi mértékét három tizedesjegy pontossággal kell kiszámítani.

Kapcsolat

Contact Person Picture

Dr. Roland Felkai

Diplom-Volkswirt, M.A. (London), Adószakértő

Ügyvezető és Partner

+36 1 8149 800

Üzenet küldése

Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Deutschland Weltweit Search Menu