A weboldal személyre szabása és a legnagyobb többletérték biztosítása érdekében sütiket használunk. A sütik többek között a felhasználók viselkedésének elemzésére szolgálnak, hogy kideríthessük, miként javíthatnánk a weboldalunkon. A weboldal használatával Ön beleegyezését adja a fentiekhez. A további információkat megtalálja az adatvédelmi nyilatkozatunkban.Jogi tanácsadás

PrintMailRate-it

Magyar és német ügyvédeink átfogó, mindenre kiterjedő jogi tanácsadást nyújtanak belföldi és külföldi part­ner­eink számára elsősorban gazdasági jogi, társasági jogi, in­gat­lanjogi, polgári jogi, munkajogi, fogyasztó és adatvédelmi, szerzői és ipar­jog­védelmi valamint építésjogi kér­désekben.

Irodánk többek között vállalja gazdasági társaságok alapítását, a működés során folyamatos jogi tanácsadás nyújtását, átstrukturálásban, csoportos lét­szám­le­épít­ésben, megszűnésben való közreműködést. Szükség szerint elvégezzük a már meglévő cégek részleges vagy teljes jogi átvilágítását (Due Diligence), vállalatok és üzletrészek át­ru­ház­ásának és átalakulásának lebonyolítását (M&A), továbbá ügyfeleink követeléseinek behajtását.

Ezen felül vállaljuk partnereink bírósági, választott bírósági illetve hatóságok előtti valamint szakszervezettel és üzemi tanáccsal szembeni képviseletét is.

A közös munka során jogászaink előkészítik, és az ügyféllel egyeztetve kidolgozzák a szükséges kétnyelvű (német-magyar, angol-magyar) iratokat, állásfoglalásokat, szerződéseket különös tekintettel az adás-vételi, a bérleti-, a szállítási-, a vállalkozási-, a hitel- és zá­log­szer­ződésekre, valamint teljes, a munkajog körébe tartozó szerződésekre, ideértve az egyéni és kollektív munkajogi megállapodásokat, szer­ző­dés­módosításokat, a közös megegyezéssel történő megszüntetéseket vagy a fel­mon­dás­okat.


Gondosan ügyelünk arra, hogy az egyes helyi irodák munkájában más országok jogrendszereit is ismerő iroda partnerek, illetve vezető ügyvédek is részt vegyenek. Kizárólag egy, az adott országban megvalósítandó projektre megbízott, a helyi jogi környezetet, nyelvet és üzleti kultúrát nem ismerő „Fly-in” tanácsadókat nem alkalmazunk.


Tekintettel arra, hogy irodánk első sorban németországi vállalkozásokat támogat a világ minden pontján, számos ügyfelünk számára különösen nagy jelentőséggel bír, hogy az anyacég központja német jogterületen található. Irodáink helyi nemzetiségű ügyvédei és külföldi jogászai személyes és szoros kapcsolatban állnak az adott országgal. Számos világszerte tevékenykedő ügyvédünk tanulmányai egy részét Németországban vagy más, működésünk szempontjából meghatározó országban végezte, és hosszabb ideig dolgozott jogászként külföldön. Irodánk kifejezetten támogatja ügyvédeink nemzetközi továbbképzését. Célunk, hogy nem csak, mint kiemelkedő jogászok, hanem mint a szükséges üzemgazdálkodási ismerettel is rendelkező ügyvédek segítsük megbízóinkat a gazdasági döntésekben.

Ezt a weblapot és az idevágó aloldalait a Sárközy Rödl & Partner Ügyvédi Iroda, a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvédi iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

Kapcsolat

Contact Person Picture

Dr. Sándor Sárközy

Ügyvéd

Partner

+36 1 8149 880

Üzenet küldése

Contact Person Picture

Stefan Sieferer

Ügyvéd (Németország)

Partner

+36 1 8149 880

Üzenet küldése

Contact Person Picture

Dr. Roland Felkai

Diplom-Volkswirt, M.A. (London), Adószakértő

Ügyvezető és Partner

+36 1 8149 800

Üzenet küldése

Deutschland Weltweit Search Menu