A weboldal személyre szabása és a legnagyobb többletérték biztosítása érdekében sütiket használunk. A sütik többek között a felhasználók viselkedésének elemzésére szolgálnak, hogy kideríthessük, miként javíthatnánk a weboldalunkon. A weboldal használatával Ön beleegyezését adja a fentiekhez. A további információkat megtalálja az adatvédelmi nyilatkozatunkban.Adótanácsadás

PrintMailRate-it

Adótanácsadóink hatékonyan támogatják ügyfeleinket a jövedelemadó- és áfa-bevallások elkészítésének és beadásának minden vonatkozásában, valamint az adóhatározatok vizsgálatában és a munkavállalók SZJA-fizetési kötelezettségek teljesítésében. Az adótervezés során hozzájárulunk a vállalatok országos és nemzetközi adóoptimalizálásához. Ezen felül kidolgozzuk, do­ku­men­táljuk és alátámasztjuk a transz­ferárakat, adóoptimalizált holding­struktúrákat alakítunk ki, fiók­te­lepeket alapítunk és adóügyi vitákban vállaljuk ügyfeleink képviseletét.


A nemzetközi vállalkozások adózása folyamatosan változik. Az egyes országok versengenek egymással azért, hogy új be­fek­te­téseket vonzzanak az ország területére. A csökkenő névleges adókulcsok és az esetenkénti gazdasági visszaesések egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a nemzetközi vál­lal­ko­zásokra, hogy helytálljanak a versenyben és optimalizálják az adózásukat. Ugyanakkor adódnak új lehetőségek is. A nemzetközi adó­tervezési szakemberek azonban mindkét esetben a vállalkozás elengedhetetlen tanácsadói.

Adóproblémák megoldása

Már egyetlen országban kifejtett üzleti tevékenységet is bonyolult adózási előírások szabályoznak. A nemzetközi vállalkozásoknak ezen felül még azzal a kihívással is szembe kell nézniük, hogy gyakorlatilag bármely, az egyik országban érvényes előírás vagy vállalati folyamat megváltoztatása közvetlen kihatással jár a vállalkozás adózására egy másik országban.

Napjainkban két globális tendencia érzékelhető jelentős mértékben. Egyrészt az üzleti tevékenységek globalizációja észlelhető, és a nemzeti határvonalak egyre inkább elmosódnak, másrészt a kormányok csökkentik az adókat, hogy így versenyezzenek egymással a befektetőkért. A nemzetközi kereskedelmi volumen csaknem 60%-át ma már nemzetközi vállalkozások bonyolítják le egymás között. Ez a vállalkozásokat egyre inkább arra sarkallja, hogy a nyereséget egy olyan országban termeljék, ahol a társasági adó 20%, mintsem egy olyan szomszédos országban, ahol ez az adókulcs 40%-os.

A nemzeti előírások legújabb módosításai révén az adózási szabályok betartásának bizonyítása a vállalkozásokat terheli. A konszernen belüli szállítási és szolgáltatási kapcsolatoknál alkalmazott transzferárak esetében számos ország már jogszabályilag részletesen előírja a vállalkozások számára, hogy milyen módszereket kötelesek alkalmazni az árak kiszámításakor.

A harmadik piaci szereplővel való összehasonlítás próbáját is kiálló transzferár-meghatározás azonban nem egyszerű feladat, főleg abban az esetben, ha a terméknek vagy szolgáltatásnak nincs összehasonlítható, nyilvános piaca. A vállalkozásoknak, amelyek egyre inkább a szolgáltatásokra össz­pon­to­sítanak és többletértéket eredményező védjegyekkel, illetve más immateriális javakkal rendelkeznek, új kihívásokkal kell szembenézniük.

A nemzetközi adózás csapdáinak elkerülése érdekében cégünk minden ügyfele számára egy projektvezető által irányított nemzetközi csapatot állít össze, amely a vállalkozás szempontjából releváns jogrendszereket és adóterületeket ismerő szakemberekből áll. Az adóoptimalizáláson és a nemzetközi strukturáláson túlmenően transzferár-megállapítást, valamint a kapcsolt vállalkozások által alkalmazott transzferáraknak az érintett országok adóhatóságaival való leegyeztetését is elvégezzük (Advance Pricing Agreements, APA).

Cégünk vállalja ügyfelei képviseletét a nemzetközi vonatkozású adóügyek vizsgálata során, illetve az adóügyekben eljáró bíróságok előtti eljárásokban.

Kapcsolat

Contact Person Picture

Dr. Roland Felkai

Diplom-Volkswirt, M.A. (London), Adószakértő

Ügyvezető és Partner

+36 1 8149 800

Üzenet küldése

Deutschland Weltweit Search Menu